Bettina Tuinstra, leerkracht, externe contacten

Bettina Tuinstra-van den Broek heeft pabo gedaan en Nederlandse taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ze heeft op veel verschillende soorten scholen gewerkt: op basisscholen, aan de school voor Journalistiek, bij Schoevers, op een middelbare school, aan de universiteit in Kiev (Oekraïne), bij een buurthuis aan analfabeten, op een talenschool in Keulen (Duitsland) en in Utrecht. Ze vindt lesgeven en werken aan onderwijsontwikkeling het leukste soort werk dat je kunt bedenken.

Op de BSA geeft zij les aan BSA-groep 8 in Overvecht en aan de BSA-brugklas van het St-Gregorius College. Zij vindt werken aan de BSA bijzonder interessant, omdat ze niet alleen lesgeeft en onderwijsmateriaal ontwikkelt, maar ook veel bezig is met het bestuderen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar (taal)onderwijs. Dat wordt dan met het hele team besproken en gebruikt bij het ontwikkelen van nog beter lesmateriaal.
“Een bijzonder boek vind ik: Het boek van de wonderlijke nieuwe dingen van Michel Faber, dat ik deze zomer las: het speelt zich af in de ruimte, maar toch lijkt het heel dichtbij. Daarbij houd ik erg van nieuwe dingen: ik ben nieuwsgierig van aard.”
Bettina is in haar vrije tijd veel op of aan het water met een boekje erbij!