Johan Bosma, projectleider

Johan Bosma heeft de PABO gedaan en heeft daarna Algemeen Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Hij is begonnen met lesgeven op een van de openbare basisscholen in Overvecht. Daarna is hij locatieleider en directeur geworden op verschillende scholen in Utrecht. Vervolgens heeft hij zes jaar gewerkt als onderwijsadviseur bij adviesbureau APS. In 2007 is hij voor zichzelf begonnen als zzp-er. Hij vervult als zzp-er interim-opdrachten en werkt hij mee aan onderwijsprojecten. Zo heeft hij ook aan de wieg gestaan van de start van de BSA in 2010. En nu is hij sinds augustus 2017 aangesteld als (interim)projectleider van de BSA.
Hij heeft een extra sensor ontwikkeld voor leerlingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om het beste uit hunzelf te halen. De BSA is daar een perfect voorbeeld van. Hij kan genieten als de leerlingen van de BSA hun kans pakken en die ombuigen naar een succesvolle onderwijsloopbaan. Dit is de reden dat hij zich met veel betrokkenheid inzet voor dit project en ook trots is op het team dat dit tot stand heeft gebracht.

In zijn vrije tijd houdt Johan er van om lange afstanden te lopen, hij is ook trainer bij een loopclub. Een boek dat diepe indruk op hem heeft gemaakt is het boek “Stoner” van John Williams. Hierin wordt beschreven hoe een kansarm kind uiteindelijk docent op een Universiteit wordt. Prachtige sfeerbeschrijving.