BSA lessen op VO-scholen weer gestart

Ook op de vier middelbare scholen in Utrecht die BSA-onderwijs aanbieden, zijn de lessen weer van start gegaan deze week. Vorige week was er al een introductieles om de nieuwe leerlingen uit de brugklas bekend te maken met de BSA-methode en de specifieke onderdelen die elke les terugkeren.

Deze week zijn we gestart met de eerste echte les van het thema uit blok I: spanning  en sensatie. Uiteraard lazen we eerst gezamenlijk de krant. We gingen aan de slag met een tekst over griezelen en hoe dat werkt in je hersenen en lichaam.

Het thema van blok I op de BSA-VO is griezelen.

 

 

 

 

 

 

 

Verder deden de leerlingen onderzoek naar een vraag die ze uitkozen of die bij hen op kwam naar aanleiding van de tekst. Aan het slot van de les lazen de leerlingen een fragment uit een spannend boek en zochten zij een boek uit de boekenkast om thuis te lezen.

De vier deelnemende scholen zijn: het Gerrit Rietveld College, het St-Gregorius College, het Amadeus Lyceum en het Leidsche Rijn College. De BSA-lessen lopen van de herfstvakantie tot aan de meivakantie.

Wil je meer weten over de BSA op het VO?
Stuur dan een mailtje naar info@bsa-utrecht.nl