BSA-boekenslinger


De BSA-boekenslinger.

Wat hebben ‘Stad in de storm’ van Thea Beckman, ‘Oorlog zonder vrienden’ van Evert Hartman en ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw gemeen? Ja, het zijn kinderboeken! Echte klassiekers. Dat is alleen niet het antwoord waar hier op wordt gedoeld. Deze en andere titels hebben gemeen dat ze in het BSA-kantoor hangen. Dat wil zeggen: de kaften van deze boeken vormen een slinger. Een prachtige boekenslinger die ons kantoor versiert.

In een schoenendoos
Het verhaal achter de boekenslinger is best wel bijzonder. Toen de BSA bijna tien jaar geleden van start ging, werden de boekenkasten gevuld met prachtige gebonden boeken. Die hadden allemaal een omslag. De collega’s kozen ervoor om de omslagen niet om de boeken te laten zitten (om te voorkomen dat ze zouden scheuren) en daarom belandden de omslagen in een schoenendoos.

Geniale inval
Een van onze collega’s bewaarde deze schoenendoos in haar kast met in haar achterhoofd het idee dat ze op termijn iets met de kaften zou doen. Dat moment brak nooit aan omdat er alsmaar geen geschikte bestemming voor gevonden werd. Onze collega vergat de omslagen en vond ze pas weer terug toen we deze zomer verhuisden van locatie. Juist op het moment dat zij de BSA ging verlaten kreeg ze een geniale inval bij het weerzien van de schoenendoos met de kaften.

Ode aan lezen
Gelijk na de geniale inval knutselde zij deze slinger van boekenkaften in elkaar als een ode aan het lezen. Want zeg nou zelf, wat is er nu leuker dan het lezen van een boek? Om dit elke dag te vieren hebben we deze slinger pontificaal in ons kantoor gehangen.

Nog zo’n gave slinger
De slinger versiert zoals gezegd sinds kort ons kantoor. Elke dag is op deze manier een feest. Want hij is kleurrijk en inspireert. Een andere collega vindt de slinger zó leuk dat ze er ook eentje heeft gemaakt van kaften die zij over had uit haar BSA-boekenkast. Ook zij heeft nu zo’n gave slinger in haar lokaal hangen.