Inge de Zeeuw, leerkacht

Sinds 2002 ben ik werkzaam als leerkracht in het onderwijs. Tot die tijd heb ik van alles gedaan: Pedagogische Academie, Kunstgeschiedenis op de Universiteit, gewerkt bij een post-en pakketservice, een winkel waar je toen nog je fotorolletjes kon laten ontwikkelen en in een bar-restaurant. In 2002 werd mijn oudste zoon 4 jaar en ging naar de basisschool. Toen dacht ik: ‘’Dit werk wil ik ook weer doen’’ en ben gaan solliciteren. Ik werd aangenomenin het SBO (Speciaal BasisOnderwijs) waar ik tot 2012 heb lesgegeven. Daarna werkte ik als leerkracht op reguliere basisscholen en op de Taalschool Utrecht.

Sinds november 2016 werk ik op de BSA. Ik vind het enorm leuk om te werken op de BSA; om de kinderen de mogelijkheid te bieden hun talenten volop te ontwikkelen. Bovendien vind ik het erg inspirerend een docent te zijn die eens niet alle vragen beantwoordt, maar in plaats daarvan door de juiste vragen te stellen bij de kinderen uiteenlopende antwoorden weet op te roepen.
Een absolute must om te lezen is ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ van Rodaan Al Galidi. Rodaan woonde negen (!) jaar in een asielzoekerscentrum in Nederland. In mooie zinnen en rake bewoordingen beschrijft hij soms wrang, en vaak ook op humoristische wijze, het leven en de bewoners in het asielzoekerscentrum, de Nederlanders die hij ontmoet en de Nederlandse maatschappij. Het boek ontroerde me en heeft me diep geraakt. Eigenlijk vind ik dat elke Nederlander dit zou moeten lezen in deze tijd van toenemende tegenstellingen en angst voor het onbekende.

Ik drink graag een cappucino en lees vaak twee of meer boeken tegelijkertijd!