Jessica Jansen, leerkracht

Na de middelbare school ben ik Franse taal en cultuur gaan studeren in Utrecht en vooral het leren kennen van nieuwe boeken en Franse schrijvers vond ik heerlijk! Hierna heb ik verschillende soorten werk gedaan, waaronder voor de klas staan. Dit vond ik zo leuk, dat ik heb besloten om weer naar school te gaan om juf te kunnen worden. Inmiddels heb ik mijn diploma gehaald en ben ik leerkracht op de BSA.

Ik vind het fijn om kinderen te helpen hun sterke kanten te ontwikkelen en op de BSA is hier echt de ruimte voor. Dat we dit op de BSA doen met o.a. de leestafel, de boekenclub, het doen van onderzoek en leren presenteren, sluit goed aan bij mijn eigen interesses (taal en lezen) en ervaring (een talenstudie).

Boekentip: Een absolute must om te lezen vind ik het boek ‘Boy’ geschreven door Roald Dahl. Hij heeft hiermee een spannende, grappige en hele mooie biografie geschreven over zijn jeugdjaren. Ik denk dat elk kind (en ook elke volwassene!) wel iets van zichzelf kan herkennen in het boek. Ik raad het dan ook iedereen aan om te lezen. Zelf heb ik het boek al wel drie keer gelezen en nog steeds lees ik het met plezier en ontdek ik er nieuwe dingen in!

Jessica drinkt graag een kopje thee of koffie met de Volkskrant erbij!