Monique Walet, projectleider BSA – PO, leerkracht gr 7 en docent HTU

Voordat ik in 2008 in het reguliere basisonderwijs begon, heb ik ruim 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als accountmanager bij een grote zakelijke dienstverlener. Daar merkte ik echter steeds meer dat mijn hart ergens anders lag. Na mijn overstap naar het onderwijs voelde ik dat mijn bloed sneller gaat kloppen bij het werken met kinderen aan hun (talent)ontwikkeling en door hen daarbij zover mogelijk vooruit te helpen. In 2014 kon ik het reguliere onderwijs, waar ik inmiddels ook de functie van taalcoördinator vervulde, gaan combineren met de BSA.

Ik werk bij de BSA, omdat het me een enorm goed gevoel geeft om nauwelijks meer leerkracht te zijn maar veel meer inspirator en coach voor kinderen die er met hun motivatie, werkhouding en leerpotentie alles aan willen doen om op het hoge niveau te komen wat ze zichzelf als doel hebben gesteld. Op deze manier kan ook ik een bijdrage leveren aan de kansengelijkheid in het onderwijs!

Bij de BSA geef ik les aan groep 7 op onze locatie Kanaleneiland. Vanaf schooljaar 2020-2021 ben ik projectleider voor het PO-deel van de BSA.

Daarnaast geef ik ook les bij het HTU (Honours Trajectum Utrecht).

 

Een absolute must om te lezen:  De wonderbaarlijke reis van Harold Fry (Rachel Joyce, 2012); een boek dat je letterlijk en figuurlijk meeneemt op reis.

Ik drink graag een kop cappuccino met………………….. de Trouw; goed voor de actualiteit van alle dag, achtergrondinformatie en scherpe opinie. Vooral de zaterdageditie! Maar ik vind het ook heerlijk om in een fijn kookboek te bladeren met een kop thee!